Microsoft’tan Uluslararası Anadil Günü’nde anlamlı hediye

‘Visual Studio 2010 artık Türkçe dil destekli’

UNESCO tarafından Uluslararası Anadil Günü olarak ilân edilen 21 Şubat’ta Microsoft, Visual Studio 2010’a Türkçe dil özelliği ekleyerek bu anlamlı günde Türk yazılım geliştiricilerin ve kullanıcıların yüzünü güldürdü.

Dünyada yaklaşık 6000 farklı yerel dilin konuşulmasının kutlandığı bugünde Microsoft, Visual Studio 2010’a Türkçe dil seçeneği ekleyerek Türk yazılım geliştirici ve son kullanıcıların Visual Studio teknolojisini çok daha verimli kullanabilmelerini sağlıyor. Visual Studio 2010’a eklenen yerel dil seçeneklerinden biri olan Türkçe ile  Türk kullanıcılar artık teknolojinin getirdiği yenilikleri kendi dillerinden takip ederken programın tüm özelliklerini kolayca kullanabilecek. Ürünlerin yoğunlukla kullanılan özelliklerinin yerel dillerde sunulduğu arayüz olan dil paketi (LIP) kullanımı için, lisanslı ürün üzerine, ücretsiz olarak kurulabilmektedir. Visual Studio 2010 Türkçe dil paketini indirmek için http://tinyurl.com/6yte5cl

21. yüzyılının sonuna geldiğimizde birçok yerel dilin hızla yok olmasından dolayı UNESCO, 1999 yılında kültürel çeşitliliğin ve yerel dillerin korunması için 21 Şubat’ı Uluslararası Anadil Günü ilân etti. Microsoft, 21 Şubat Uluslararası Anadil Günü’nde globalde Office 2010, Windows 7 ve Visual Studio 2010’a eklediği yeni dil seçenekleriyle bugünün önemini destekliyor ve kutluyor. Çokdilliliğin ve kültürel çeşitliliğin devamlılığına katkı sağlayan Microsoft, Türkçe’nin de içinde yer aldığı Microsoft Yerel Dil Programı’nda 1.7 milyar kişinin konuştuğu yerel diller ile yazılımlarını buluşturuyor.

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + 6 =